Vježbe: MIŠIĆI RUKU I NOGU
22.01.2012., 18:00

Ovaj tjedan aktivirajte mišiće ruku i nogu!!

Ruke su najizloženiji i najvidljiviji dio tijela. Pritom ne mislimo samo na šake i dlanove. Mišići ramena i nadlaktice važni su za naše lijepe ruke. Žene se u području nadlaktice debljaju više od muškaraca zbog hormona estrogena.
Višak kože,masnog tkiva i opušteni mišići su razlog zbog kojeg tricepsi imaju “lelujajući” efekt a ruke izgledaju neprivlačno.
Svi jedva čekamo toplije dane ali to znači i odijevanje majica kratkih rukava. Za takav “outfit” poželjno je imati lijepo oblikovane mišiće ruku. Krenete li ozbiljnije raditi na učvršćivanju mišića ruku,uočit ćete da su rezultati vidljivi relativno brzo.To će vam biti dodatni poticaj da se potrudite još i više!!

Svakako trebate promijeniti prehrambene navike, što stalno naglašavamo. Smanjite unos kalorija i povećajte potrošnju istih. Aerobni trening je obavezan! Nadalje, uključite rekvizite. Bučice su odličan izbor a možete koristiti i mini loptu, gumu..

Noge su glavni oslonac tijela i temelj svih vježbi.
Radimo li na jačanju mišića nogu, radimo na stabilnosti i snazi jer velik broj mišića nogu i stražnjice u suradnji s mišićima trupa, pomaže pri održavanju ravnoteže i uspravnog stava. Za razliku od mišića ruku, ovi mišići-kada ste u fazi treniranja, ne bujaju previše.
No, jačanjem mišića nogu preveniramo nastanak mnogih ozljeda kao npr.ozljeda zglobova, neophodnih za kretanje. Također ćemo izbjeći pretjerano opuštanje koje je posljedica prekomjernog sjedenja i neaktivnog načina života.

Vježbajte s nama!!
Kombinacijom zanimljivih vježbi za mišiće ruku i nogu, aktivirajte svoje tijelo i budite u dobroj formi!!

Komentiraj

*

1 komentar na temu Vježbe: MIŠIĆI RUKU I NOGU

Novo u galeriji

Gallery
U dobroj formi emisija br.10 sezona 3 U dobroj formi emisija br.10 sezona 3 U dobroj formi emisija br.10 sezona 3 U dobroj formi emisija br.10 sezona 3